Tuinaanleg

De aanleg van een tuin vergt kennis en kunde. Laat het daarom de specialist doen! Biesheuvel Groenprojecten uit Strijen beschikt over een uitgebreid machinepark en kan het volgende leveren:

  • Sierbestrating
  • Schuttingen
  • Damwanden
  • Hekwerken
  • Tuinhuizen Beplanting
  • Vlonders
  • Waterpartijen
  • Verlichting
  • Grondwerk

Bestrating

In elke tuin ligt bestrating. Van een paar vierkante meter, tot wel honderden vierkante meters. Grote kans dus dat ook in uw tuin bestrating moet komen. En het assortiment is bijna oneindig. Natuursteen of betonsteen? Klinkers of tegels? En welk formaat? Allemaal vragen om uiteindelijk tot een goede keuze te komen.

Damwanden en beschoeiingen

Een damwand is een grond- en waterkerende constructie die wij in tuinen gebruiken die grenzen aan het water. Een beschoeiing of damwand is mooi om te zien en vergroot tevens uw tuin. Het hout dat wij hiervoor gebruiken blijft altijd minimaal 20 tot 25 jaar zijn kwaliteit behouden (A-kwaliteit hardhout).

Tevens maken gebruiken wij damwandplanken om zitkuilen te maken. Een afdeksloof en schoring maken uw zitkuil helemaal af. Om van de zitkuil een leuk en praktisch terras te maken, kunt u ervoor kiezen deze dicht te leggen met tegels. Wilt u graag in dezelfde style blijven, dan kunt er ook voor een kiezen een vlonder te leggen.

Graszoden leggen

Een mooi gazon geeft uw tuin een open en natuurlijke uitstraling. Groot of klein, speelgazon of siergazon, bij Biesheuvel groenprojecten bent u ook voor een gazon aan het goede adres.

Nadat een eventuele oude graszode is verwijderd, wordt de grond gespit of bij grotere oppervlakten gefreesd. Vervolgens wordt er een laag bemeste tuinaarde op de gespitte grond aangebracht. De tuinaarde zal ervoor zorgen dat de grasmat goed aanslaat en in de kwetsbare beginperiode voldoende voedingstoffen kan ontrekken uit de bodem. Voordat de grasmat gelegd kan worden, rollen we de ondergrond aan en egaliseren deze. Zodra de grasmatten gelegd zijn, wordt het volledige gazon nog een keer aangerold, zodat de haarwortels goed contact maken met de ondergrond. Na het leggen hebben de graszoden zeer veel water nodig en mag er ongeveer 2 weken niet op gelopen worden.

U bevindt zich hier: Home Aanleg